Feestelijke afsluiting laatste Kweekvijver

Het einde van de allerlaatste editie van de Kweekvijver, ons 5 maanden durende opleidingstraject voor boominspecteurs in spé, is een feit. Vandaag gaan de trainees op voor hun DIB-examen in Utrecht. Daarmee ronden zij een intensieve, maar mooie tijd met elkaar af.

Feestelijke afsluiter
De Kweekvijver werd deze week traditioneel afgesloten met een gezamenlijke lunch, waarbij ook de meeste docenten aansloten. Simen Brunia verraste de trainees met een schijfje van hun favoriete boom en koppelde de karaktereigenschappen van die boomsoort en passant aan die van de trainees. Bomen en mensen lijken soms meer op elkaar dan je zou denken.

Veel geleerd
Aan het begin van het traineeship werd de trainees gevraagd een boom te tekenen. Aan het einde van het traineeship kregen ze dezelfde vraag. Het was bij iedereen meer dan duidelijk dat 5 maanden bomen over bomen de nodige impact heeft op het tekenresultaat. Beide tekeningen kregen de trainees cadeau – gaaf om te zien hoeveel de tekeningen van elkaar verschilden!

Quote van de dag
Docent Erik Hanegraaf begon de afgelopen vijf maanden elke lesdag met een quote. Bij de afsluitende lunch had hij alle quotes achter elkaar gezet met een fijn muziekje eronder. Een mooie terugblik op vijf maanden kennis en vaardigheden opdoen.

Biertje en boompje
Ook de trainees lieten zich niet onbetuigd. Om alle docenten en andere betrokkenen bij de Kweekvijver te bedanken, kregen zij twee biertjes op maat. En om nog langer te genieten en terug te denken aan deze periode, kregen we van de trainees een appelboompje cadeau voor in de tuin bij kantoor. Wat een bijzondere blijk van waardering! Uiteraard krijgt de boom een ereplekje in de tuin.

Einde van een tijdperk
Komende maandag gaan de trainees aan de slag bij De Boominspecteurs om alles wat ze hebben geleerd in de praktijk te brengen en hun eerste stappen te zetten in het bomenvak. We wensen ze alle succes en bovenal plezier in ons mooie vakgebied!

Voor Bomenbanen markeert dit het einde van een tijdperk. Vanaf 2016 hebben we een flink aantal trainees opgeleid en dat hebben we met veel enthousiasme, passie en plezier gedaan. Nu geven we vol vertrouwen het stokje door aan het team van BomenCampus.

Wil jij ook aan de slag in het bomenvak, maar heb je nog niet de juiste kennis en vaardigheden in huis? Neem dan eens een kijkje op de website van BomenCampus. BomenCampus biedt je met het tweejarige Traineeship Bomen in Stedelijke Omgeving een ideale start van jouw loopbaan als beginnend boomexpert.